- TM 31
Składniki
Blok Czekoladowy
- 250 g margaryny
- 450 g mleka w proszku
- 200 g herbatników
- 120 g wody
- 200 g cukru
- 5 czubate łyżeczki kakao w proszku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kakao i cukier oraz margarynę. Rozpuścić składniki 2,5 minuty 37 stopni obroty 1. Sprawdzić czy margaryna się rozpuściła, jeśli nie to czynność powtórzyć.
2.Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 minutę obroty 5.
3.Dodać herbatniki i wymieszać 2 minuty obroty 5 ,pomagając kopystką ponieważ masa musi być gęsta.
4.Wyłożyć do małej prostokątnej blaszki lub do szklanego naczynia o podobnych wymiarach. Na 2 godziny wsadzić blok czekoladowy do lodówki. Kroić tak jak chleb
SMACZNEGO!
Blok Czekoladowy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
do mieszania na końcu masy z herbatnikami prponuję używać kopystki .Pomaga bardzo.
Smak dzieciństwa blok czekoladowy i prosty w przygotowaniu.
Rewelacja Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!
Smak dzieciństwaPolecam
Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy pierwszym kroku rozpuszczałam 4 min temp 40 stopni i zamiast wody dodałam zwykłe mleko. Nie czuć chyba tak mocno tego mleka w proszku. A mleka w proszku dałam o 50 g mniej. Polecam użyć kakao Wawela.
Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to masakra! Już lepiej rozrobić sobie mleko w proszku z wodą. W smaku to samo a zachodu dużo mniej. Może to mleko kokosowe pomoże.
Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w smaku, bo jak próbowałam, to miałam takie samo wrażenie jak Pani wcześniej, że bardzo czuc mleko w proszku.
super przepis smakuje jak w dzieciństwie.
kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to wyjdzie.
zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast margaryny użyłam masła; nie dodałam w ogóle bakalii/herbatników i wyszła czekolada
wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze dalam mniej mleka w proszku jak w przepisie to i tak bylo go bardzo czuc. nie wiem czy to wina mleka czy przepisu. nastepnym razem sprobuje zamienic mleko w proszku na kokosowe mleko w proszku lub sojowe.
Are you sure to delete this comment ?