Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
40
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 29/12/10
zmieniono dnia: 10/08/17
Składniki
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 4 kropleoctu lub soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do 150°C.
2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, ubijać 4 min/50°C/obr. 3 1/2.
3. Ponownie ubić 4 min/obr. 3 1/2 (bez grzania).
4. Nałożyć masę do rękawa lub szprycy i wyciskać bezy na blachę wyłożonę papierem do pieczenia.
5. Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy uppieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to przepis idealny. Nie wiem dlaczego ale wyszły puste w środku. Skusił mnie krótki czas pieczenia nadal szukam przepisu idealnego.
Andrysiowa:
A można prosić o przepis?
Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten idealny przepis. Zawsze robię swój, nie wiem co mnie podkusiło by skorzystać z innego, jak to mówią ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Bezy wyszły złote, masa była dość rzadka, nie jedna sztuka popękała. Zostaje jednak przy swoim przepisie.
Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy wychodzą pieknip. Warunek to super czysty i suchy tm.
Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z cukierni. Zrobiłam zgodnie z przepisem bo jeszcze nie mam doświadczenia z TM. Bezy wyszły idealne, takie jak były w opisie i jak lubię. Moje dzieciaki zachwycone i ja również Największy plus to jest taki, że żadnej zabawy, wszystko na raz do naczynia , 8 minut i gotowe na blachę.
Rewelacja!!!
Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie kupię w sklepie
rowniez dałam 100g cukru zamiast 200.
Bezy wyszły super jak dla mnie trochę za słodkie ja zawsze daję same białka włączam termomiksa i chwilę ubijam, a potem powoli dodaję cukier i zawsze ale to zawsze beza mi wychodzi. Polecam bardzo dobry przepis.😋
Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje się cukier partiami 😁
Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis nie jest ok, tylko kucharka
Bogna
Are you sure to delete this comment ?