thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
40 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 29/12/10
zmieniono dnia: 10/08/17

Składniki

  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 4 kropleoctu lub soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Rozgrzać piekarnik do 150°C.

    2.  Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, ubijać 4 min/50°C/obr. 3 1/2.

    3.  Ponownie ubić 4 min/obr. 3 1/2 (bez grzania).

    4.  Nałożyć masę do rękawa lub szprycy i wyciskać bezy na blachę wyłożonę papierem do pieczenia.

    5.  Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy uppieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?