thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
1h 23min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 3 białka
  • 230 g cukru
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 5 kropli soku z cytryny
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. rozgrzać piekarnik do 150*C

    wszystkie składniki ubijać za pomocą motylka 4min/temp.50*/ obroty 3,5

    ponownie ubijać bez temperatury 4min/obroty 3,5

     

    przełożyć do miski i umoczonym w soku z jagód patyczku delikatnie zamieszać tak aby powstały tylko smugi

    łyżką przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, mi wyszło 12 dużych sztuk

    i piec 15 minut temp.150*

    następnie 1 godzinę temperatura 100*

    zostawić do przestygnięcia w piekarniku

    powinny być suche z wierzchu i ciągnące w środku

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezy marmurkowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 23, 2016 at 21:08
    5.0

    Właśnie wyjęłam z piekarnika. Bezy są rzeczywiście pyszne i proste w wykonaniu.Zapisuję w "ulubione" .

  • sierpnia 24, 2011 at 10:58

    fajny sposób na spożytkowanie białek, które zostają niewykorzystane przy innych potrawach.

    spróbuję na pewno tmrc_emoticons.)

    http://thebestthing12.blogspot.com/


     

  • sierpnia 13, 2011 at 20:22

    Bardzo proszę i smacznego życzę tmrc_emoticons.;)

  • sierpnia 11, 2011 at 12:40

    Dziękuję za szybkie odpowiedzitmrc_emoticons.) Bezy na pewno wypróbuję!!!

  • sierpnia 11, 2011 at 10:04

    oczywiście tmrc_emoticons.)  jeśli w przepisie jest np.cukier waniliowy 1 op. to dodaję 1 łyżkę ekstraktu , jest bardzo intensywny i nie tak sztuczny (w składzie jak i również w smaku) jak olejek waniliowy czy cukier waniliowy tmrc_emoticons.;) wszystko smakuje z nim 100 razy lepiej niż z tymi olejkami!  pozdrawiam! ps bezy można też zrobić bez ekstraktu i również wychodzą pyszne choć ja wolę z wanilią tmrc_emoticons.;)

  • sierpnia 11, 2011 at 09:54

    Znalazłam taki  ekstrakt waniliowy firmy Nielsen-Massey, ma 60 ml, albo tego Weltona, będzie trzeba kupićtmrc_emoticons.) Używa pani tego ekstraktu wzamian za cukier waniliowy bądź olejek waniliowy?

  • sierpnia 10, 2011 at 23:47

    Witam! Ja kupiłam w Berlinie w KADEWE ale bez problemu można dostać np. na Allegro, dobry jest amerykańskiej firmy WILTONA i łatwo go kupić przez internet; a mój ulubiony to KIRKLAND signature 100% pure extract MADAGASKAR BOURBON VANILLA. Bardzo wydajny , na długo starcza nawet jak się dużo piecze (ja mam mój już prawie rok i jeszcze połowy nie zużyłam z butelki o poj.473ml) a dodaję do wszystkich ciast,kremów itp. Szczerze polecam i życzę smacznego tmrc_emoticons.;) !

  • sierpnia 10, 2011 at 23:32

    Gdzie można kupić ten ekstrakt waniliowy?

  • sierpnia 10, 2011 at 14:47
    5.0

    Bezy przepyszne i przecudne! Cooking 7 Właśnie wyciągnęłam z piekarnika.  Wreszcie zrobiłam bezy idealne! Chrupiące i mokre w środku, pyszne! Piana ubiła się idealnie, gorąco polecam , super przepis i bardzo szybki jak na bezy ! Dziękuję! tmrc_emoticons.)

    gogol

  • sierpnia 2, 2011 at 19:06

    na pewno łyżka tmrc_emoticons.) czy na pewno dodała Pani ekstrakt a nie olejek czy zapach waniliowy?  robiłam je już nie raz i zawsze wychodzą , przepis jest sprawdzony , może nie trzymała się Pani przepisu i np za krótko ubijała pianę ???