Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
1h 23min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 02/08/11
zmieniono dnia: 17/12/11
Składniki
- 3 białka
- 230 g cukru
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 5 kropli soku z cytryny
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
rozgrzać piekarnik do 150*C
wszystkie składniki ubijać za pomocą motylka 4min/temp.50*/ obroty 3,5
ponownie ubijać bez temperatury 4min/obroty 3,5
przełożyć do miski i umoczonym w soku z jagód patyczku delikatnie zamieszać tak aby powstały tylko smugi
łyżką przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, mi wyszło 12 dużych sztuk
i piec 15 minut temp.150*
następnie 1 godzinę temperatura 100*
zostawić do przestygnięcia w piekarniku
powinny być suche z wierzchu i ciągnące w środku
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Właśnie wyjęłam z piekarnika. Bezy są rzeczywiście pyszne i proste w wykonaniu.Zapisuję w "ulubione" .
fajny sposób na spożytkowanie białek, które zostają niewykorzystane przy innych potrawach.
spróbuję na pewno
http://thebestthing12.blogspot.com/
Bardzo proszę i smacznego życzę
Dziękuję za szybkie odpowiedzi Bezy na pewno wypróbuję!!!
oczywiście jeśli w przepisie jest np.cukier waniliowy 1 op. to dodaję 1 łyżkę ekstraktu , jest bardzo intensywny i nie tak sztuczny (w składzie jak i również w smaku) jak olejek waniliowy czy cukier waniliowy wszystko smakuje z nim 100 razy lepiej niż z tymi olejkami! pozdrawiam! ps bezy można też zrobić bez ekstraktu i również wychodzą pyszne choć ja wolę z wanilią
Znalazłam taki ekstrakt waniliowy firmy Nielsen-Massey, ma 60 ml, albo tego Weltona, będzie trzeba kupić Używa pani tego ekstraktu wzamian za cukier waniliowy bądź olejek waniliowy?
Witam! Ja kupiłam w Berlinie w KADEWE ale bez problemu można dostać np. na Allegro, dobry jest amerykańskiej firmy WILTONA i łatwo go kupić przez internet; a mój ulubiony to KIRKLAND signature 100% pure extract MADAGASKAR BOURBON VANILLA. Bardzo wydajny , na długo starcza nawet jak się dużo piecze (ja mam mój już prawie rok i jeszcze połowy nie zużyłam z butelki o poj.473ml) a dodaję do wszystkich ciast,kremów itp. Szczerze polecam i życzę smacznego !
Gdzie można kupić ten ekstrakt waniliowy?
Bezy przepyszne i przecudne! Właśnie wyciągnęłam z piekarnika. Wreszcie zrobiłam bezy idealne! Chrupiące i mokre w środku, pyszne! Piana ubiła się idealnie, gorąco polecam , super przepis i bardzo szybki jak na bezy ! Dziękuję!
gogol
na pewno łyżka czy na pewno dodała Pani ekstrakt a nie olejek czy zapach waniliowy? robiłam je już nie raz i zawsze wychodzą , przepis jest sprawdzony , może nie trzymała się Pani przepisu i np za krótko ubijała pianę ???
Are you sure to delete this comment ?