thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

  • 0,5 L ŚMIETANY 30%(NAJLEPSZA Z MIECHOWA WE WORECZKU LUB ŁACIATA 30%)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  ZAKŁADAMY NA NOŻE MOTYLEK,WLEWAMY ŚMIETANĘ I UBIJAMY NA OBROTACH 4 PRZEZ 40 SEK. ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ BARDZO SCHŁODZONA 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BITA ŚMIETANA

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 29, 2016 at 23:10

    trzy razy robiłam bitą śmietane, najpierw za duże obroty, potem brak motylka ale ostatni raz (szukałam sposobów w internecie) zrobiłam jak podano i ... wylałam po raz trzeci tmrc_emoticons.( 

    Jeżeli ma ktoś sprawdzony, wielokrotnie, sposób na ubicie śmietanki 30%, potrzebuję do Kopca kreta (nie mam zwykłego miksera), prosze pomóc, ciasto upiekałam a dalej nie mogę nic zrobić, 

    z Góry dziekuję

    Beata

  • września 5, 2013 at 15:51
    3.0

    Bita śmietana ok, tylko ja dodała bym trochę cukru pudru do smaku.

    Oto mojezałączone zdjęcie tmrc_emoticons.) 

    [[wysiwyg_imageupload:1486:]]

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • sierpnia 5, 2013 at 23:06

    Kameleon, dobre ubicie śmietany zależy od wielu czynników: od temperatury śmietany, od stopnia ukwaszenia, od zawartości tłuszczu, od producenta... zależy też od ilości, jaką się ubija... Do masła może być w temp.pokojowej i najlepiej leciutko kwaśna; jak jest za słodka i po minucie ubijania nie wychodzi masło, można dodać kilka kropel soku z cytryny.

    Do ubicia na bitą śmietanę najlepiej jest ją schłodzić; Ja nastawiam pokrętło obrotów na 3,5 i obserwuję konsystencję. %00 g ubijam najczęściej ok. 1 minuty. Cukier puder dodaję pod koniec ubijania.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 5, 2013 at 22:46

    mi po 40 sekundach śmietana nie zmieniła konsystencji, a po kolejnych 40 sekundach wyszło pyszne słodkie masełko (bo też trochę cukru pudru dodałem)  tmrc_emoticons.p

Are you sure to delete this comment ?