Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 21/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 0,5 L ŚMIETANY 30%(NAJLEPSZA Z MIECHOWA WE WORECZKU LUB ŁACIATA 30%)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
ZAKŁADAMY NA NOŻE MOTYLEK,WLEWAMY ŚMIETANĘ I UBIJAMY NA OBROTACH 4 PRZEZ 40 SEK. ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ BARDZO SCHŁODZONA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
trzy razy robiłam bitą śmietane, najpierw za duże obroty, potem brak motylka ale ostatni raz (szukałam sposobów w internecie) zrobiłam jak podano i ... wylałam po raz trzeci
Jeżeli ma ktoś sprawdzony, wielokrotnie, sposób na ubicie śmietanki 30%, potrzebuję do Kopca kreta (nie mam zwykłego miksera), prosze pomóc, ciasto upiekałam a dalej nie mogę nic zrobić,
z Góry dziekuję
Beata
Bita śmietana ok, tylko ja dodała bym trochę cukru pudru do smaku.
Oto mojezałączone zdjęcie
[[wysiwyg_imageupload:1486:]]
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Kameleon, dobre ubicie śmietany zależy od wielu czynników: od temperatury śmietany, od stopnia ukwaszenia, od zawartości tłuszczu, od producenta... zależy też od ilości, jaką się ubija... Do masła może być w temp.pokojowej i najlepiej leciutko kwaśna; jak jest za słodka i po minucie ubijania nie wychodzi masło, można dodać kilka kropel soku z cytryny.
Do ubicia na bitą śmietanę najlepiej jest ją schłodzić; Ja nastawiam pokrętło obrotów na 3,5 i obserwuję konsystencję. %00 g ubijam najczęściej ok. 1 minuty. Cukier puder dodaję pod koniec ubijania.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
mi po 40 sekundach śmietana nie zmieniła konsystencji, a po kolejnych 40 sekundach wyszło pyszne słodkie masełko (bo też trochę cukru pudru dodałem)