thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
28 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Chleb

  • 40 g drożdży świeżych
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g jogutru naturalnego
  • 150 g mąki graham
  • 150 g dyni
  • 300 g mąki pszennej
  • 50 g twarogu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. DYNIĘ ZMIKSOWAĆ 5S. OBR. 5, DODAĆ TWARÓG I ZMIKSOWAĆ 5S. OBR.5, DODAĆ JOGURT, DROŻDŻE, CUKIER I WODĘ, PODGRZAĆ 2 MIN. 37 STOPNI OBR. 1,DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW, WYROBIĆ 2 MIN. INTERWAŁ. ZOSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA ABY ZDWOIŁA SIĘ OBJĘTOŚĆ. WSTAWIĆ DO ZIMNEGO PIEKARNIKA NA 40 MIN I USTAWIĆ TEMPERATURĘ NA 180 STOPNI.

     

Porady

 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z dynią

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 17, 2017 at 15:24
    5.0

    Wygląda pysznie, zaraz zabieram się za zrobienie go...

  • lutego 18, 2017 at 18:07
    3.0

    Fajny chlebek aczkolwiek uważam ze 40 g drożdży to za dużo, są dość moco wyczuwalne w smaku. Pięknie mi wyrósł. Piekłam w średniej foremce keksówce.

  • października 20, 2013 at 19:56
    5.0

    Chlebek nawet -bardzo dobry. tmrc_emoticons.) Nareszcie go zrobiłam , bardzo lekki ,puszysty , taki prawdziwy pszenny. Jeśli ktoś lubi bardzo polecam. Dzięki za przepis. tmrc_emoticons.;)

  • października 4, 2013 at 20:11

    Witam, 

    Chlebek hmm chyba dobry skoro moje nastoletnie córki się o NIEGO pobiły  tmrc_emoticons.;) W sobotę wieczorem piekłam jeden a w niedzielę rano już GO nie było weięc postanoeiłam upiec jeszcze dwa. Pomyślałam , że starczy na dłużej ale się pomyliłam bo w poniedziałek wieczorem była pusta szafka. Big Smile A mam tylko dwie bardzo szczupłe córki 

    Big Smile Big Smile Big Smile

    Gorąco pozdrawiam 

  • października 4, 2013 at 13:39
    5.0

    Chlebek wygląda bardzo "smacznie", mam nadzieję ,że również jest bardzo smaczny. tmrc_emoticons.;) Nigdy nie robiłam z dodatkiem dyni - myślę ,ze podobnie działa jak ziemniaki -czyli spulchnia,ale twarożek ? nie znałam takiego przepisu. Dodaję do wypróbowania i  jak tylko kupię dynię , zrobię ,go.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • września 30, 2013 at 20:38
    5.0

    Lubię eksperymentowac z chlebem. Ten nasz chleb powszedni nigdy nam się nie znudzi bo z thermomixem mamy tyle możliwości. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz:O

    Lidka Abramowicz

Are you sure to delete this comment ?