Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 5min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 100 gramów siemenia lnianego
  • 50 gramów orkiszu
  • 100 gramów pestek dyni
  • 100 gramów pestek słonecznika
  • 100 gramów płatków owsianych
  • 100 gramów otrąb owsianych
  • 50 gramów sezamu
  • 5 jaj
  • 150 gramów maślanki lub kefiru
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Jaja i maślankę lub kefir wymieszać w naczyniu miksującym 6 sek obr 4. Dodać pozostałe składniki. Wyrabiać przy pomocy interwału przez 10 sek.

    Wyłożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Piec 60 min w temp. 180 C

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb bez mąki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy