Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
9 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Ditta
opublikowany: 01/22/18
zmieniono dnia: 01/22/18

Składniki

Bułki Graham

  • 125 g mleko
  • 125 gramy woda
  • 1 łyżki melasy trzcinowej
  • 1,5 łyżki Miód
  • 14 gramy drożdży świeżych
  • 150 gramy mąka chlebowa
  • 375 gramy mąki graham, mąka Grahama to mąka typu 1850
  • 1 łyżeczki sól
  • 30 gramy oleju rzepakowego lub słonecznikowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    BUŁKI GRAHAM
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy mleko, wodę, melasę, miód i drożdże. Mieszamy 3 min/37 st.C./obr 3. Dodajemy mąke i resztę skaładników. Wyrabiamy 3 min/Ciasto"Ciasto" . Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie jeszcze raz wyrabiamy 1 min/Ciasto"Ciasto" . Formujemy bułki ok 9 sztuk. Ułożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia ok. 30 minut. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka.

    Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 25 minut. Wyjąć i wystudzić na kratce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki Graham

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?