Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
9
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Bułki Graham
- 125 g mleko
- 125 gramy woda
- 1 łyżki melasy trzcinowej
- 1,5 łyżki Miód
- 14 gramy drożdży świeżych
- 150 gramy mąka chlebowa
- 375 gramy mąki graham, mąka Grahama to mąka typu 1850
- 1 łyżeczki sól
- 30 gramy oleju rzepakowego lub słonecznikowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wlewamy mleko, wodę, melasę, miód i drożdże. Mieszamy 3 min/37 st.C./obr 3. Dodajemy mąke i resztę skaładników. Wyrabiamy 3 min/"Ciasto" . Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie jeszcze raz wyrabiamy 1 min/"Ciasto" . Formujemy bułki ok 9 sztuk. Ułożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia ok. 30 minut. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 25 minut. Wyjąć i wystudzić na kratce.
BUŁKI GRAHAM
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
"Obroty wsteczne"
Are you sure to delete this comment ?