3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto FIT bez cukru i tłuszczu


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto FIT bez cukru i tłuszczu

  • 250 gramy mąka pełnoziarnista
  • 1 łyżeczki Soda oczyszczona
  • 1 łyżeczki cynamon, mielony
  • 1 łyżeczki kakao
  • 50 gramy migdał, mielony, lub inne orzechy
  • 10 kawałki daktyl, suszony, bez pestki
  • 3 jabłko, do jedzenia
  • 1 banan
  • 1 łyżeczki żurawina, suszona, lub rodzynki
  • 2 jajka
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Jeśli migdały są w całości, to zmielić je i przełożyć do innego naczynia.
    Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do naczynia Blokada naczynia miksującegoTM. Dodać daktyle.
    Do Blokada naczynia miksującego wsypać suche składniki, dodać migdały, pokrojone na pół owoce. Ustawić czas 6 sek, obroty 5. Po upływie czasu dodać jajka. Wymieszać przy pomocy Obroty wstecznewstecznych obrotów przez 5 sek na obrotach 8.

    Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (chyba, że jest silikonowa, jak moja, to można papieru nie używać).
    Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. I już tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli nie lubicie daktyli, możecie zastąpić je innymi suszonymi owocamitmrc_emoticons.)

Tak samo w przypadku migdałów, śmiało można zastąpić innymi orzechami tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto wyszło rewelacyjnie jest przepyszne jak...

    Zgłoszony przez henrietta na sierpnia 19, 2019 at 15:56.

    Ciasto wyszło rewelacyjnie jest przepyszne jak taki duży baton zbożowy z orzechami. Poleje gorzką czekoladą bo mało słodki. Acha , dodałam wiórki kokosowe. Ponieważ jestem na diecie, ciasto to zawita na stałe na moim stole.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze