Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/10/14
zmieniono dnia: 24/10/14

Składniki

  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 650 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 1 płaskiej łyżeczki pasty curry czerwonej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i marchew, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    2. Dodać oliwę z oliwek, dusić 6 min/Varoma/obr. 2.
    3. Dodać wodę, pieprz, pastę curry, sól i bulion, gotować 15 min/100°C/obr. 2, zmiksować 10 s/obr. 10.
    4. Dodać mleko kokosowe wymieszać 10 s/obr. 4.

Porady

Pyszna z groszkiem ptysiowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa-krem z marchwi z czerwoną pastą curry

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy