Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Krem z kukurydzy
- 500 gramów kukurydzy, konserwowej
- 1 mleczko kokosowe, 400 ml
- 250 gramów wody
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 0,3 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 0,3 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 0,3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypty kurkumy, mielonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodaj 500 g kukurydzy z puszki
- Dodaj 1 puszka mleczka kokosowego
- Dodaj 250 g wody
- Dodaj 3 ząbki czosnku
- Dodaj 2 łyżki oliwy
- Dodaj 1 łyżeczka soli
- Dodaj pół łyżeczki imbiru
- Dodaj 0,3 łyżeczki pieprzu
- Dodaj 0,3 łyżeczki papryki ostrej
- Dodaj 0,3 łyżeczki papryki słodkiej
- Dodaj 1 szczyptę kurkumy (opcjonalnie)
- 11min/100 °C/"Obroty wsteczne" /obr. 2.5
- Zmiksować stopniowo zwiększając obroty 1 min/ obr. 8
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze