thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

sos z natki pietruszki

  • 1 cebula, mała
  • 1 łyżki margaryny, ja uzywam masła
  • 1 pęczka natka pietruszki, świeża
  • 1/2 wody, szklanka wywaru z warzyw
  • 150 gramów śmietany, 18% tłuszczu, słodka
  • 4 łyżki orzechy włoskie, łuskane, prażone na patelni
  • Przyprawy, sół, pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Cebule obrać i dodac do naczynia z margaryna lub masłem i rozgrzac tak by utworzyło płyna konsystencje. Pietruszke umyc i oberwać listki od łodyg. kilka odłozyc do dekoracji , reszte listków pietruszki pokroic i dorzucic do cebuli.
    2.Wlać wode z bulionem warzywnym (albo pozostałosc wywaru z warzywnego)
    3.Dodać śmietane
    4. Przyprawic do smaku solą i pieprzem.
    5. wszystkie składniki wymieszac około 5 minut

    Gotowym sos mozna przyozdobic listkami pietruszki i orzechami urazonymi.

Porady

ja preferuje uzywac masła zamiast margaryny i nie dodaje orzechów. Uzywam tego sosu do potraw z makaronem.
Czesto go dodaje do potraw ze szpinakiem zamiast cebuli daje szczypiorek na sam koniec z przyprawami zamiast duszenia w masle

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sos z natki pietruszki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?