Składniki
- 750 g papryki czerwonej
- 70 g papryka chili serrano
- 1/2 słoiki przecieru pomidorowego
- 6 ząbka czosnku
- 100 g cukru
- 0,125 litra oleju
- 0,06 litra octu (1/4 szklanki)
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe małe
- 2 łyżeczki soli (dałam morską)
- 1 bakłażan (opcjonalnie)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Oba rodzaje papryki obrać z gniazd nasiennych. Włożyć do naczynia miksującego.
Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać olej i ocet. Gotować 17 min./100°C/obr.2.
Dodać resztę składników. Gotować 25 min./100°C/obr.2.
Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry. Po 2 godzinach gotowe!
opcja II: bakłażan przekroić wzdłuż na pół, posolić, odstawić na 30 min. następnie opłukać z soli, wytrzeć i ułożyć przecięciem do góry w żaroodpornym naczyniu. Polać 3 łyżkami oleju. Upiec przez 40 min. w temp. 180°C. Wydrążyć miąższ ze skorki i włożyć wraz z papryka do naczynia miksującego. Dalej postępować jak wyżej.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
czy ktoś może mi odp czy to ma być 1/2 słoika przecieru? jakiego słoika?
Dlaczego zdjęcie pomidorów?
Świetny. Zawsze się udaje. Polecam. Jedną czynność dodałabym. Przed zasłoikowaniem wyjąć kulki ziela angielskiego i liście.
Bardzo dobry sos. Polecam
Are you sure to delete this comment ?