thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 20/09/14
zmieniono dnia: 20/09/14

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 1 szt papryki chilli
  • 1 główka czosnku
  • 2/3 szkl oleju
  • 1 szkl cukru
  • 200 gr przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki soli
  • 1/3 szkl octu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Z papryki (słodkiej i ostrej) usunąć gniazda nasienne, obrać czosnek, włożyć do naczynia miksującego i zmiksować czas 1 min., obr. poz. 10.

    2.Dodać: cukier, sól, olej, ocet i koncentrat pomidorowy gotować ustawiając koszyczek na pokrywie naczynia miksującego czas 15 min., temp. 100 stopni C, obr. poz. 2. Można dodać motylek (wtedy nam nie wykipi)

    3.Po zagotowanium należy nałożyć miarkę i przytrzymująć ostrożnie, ponownie zmiksować: czas ok. 1 min., obr. poz. 9

    4.Przelać gorący sos do wcześniej wyparzonych słoiczków, zamknąć i ustawić wieczkiem do dołu, do wystygnięcia.

Porady

sod nadaje się zaróno do kanapek, pizzy, mięsa, jak i do spaghetti

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sos paprykowy ajvar

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?