Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 14/10/13
Składniki
- 1 szczypta pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 50 g białego wina
- 130 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie skladniki na sos, gotować 5-6 min/70°C/obr. 2. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Nam smakuje.Dodałam odrobinę cukru.Ryba na parze o ryż z marchewką i groszkiem.Sos tu pasuje i fajnie się komponuje.Nawet męska część nosem nie kręciła.
Trochę mdły i lekko gorzki ale jako baza do sosu holenderskiego ok. Dodałem łyżeczkę octu winnego , wiecej pieprzu ,odrobinę cukru i szczyptę gałki muszkatołowej.
Tak poprawiony sos ze szparagami super!
Wyszedl mi gorzki, co zrobiłam nie tak?
bardzo dobry sos polecam
Ja dodałam 1 duży ząbek czosnku wyciśnięty praską, SOS WYŚMIENITY !
Ten sos to mistrzostwo świata. Polecam do ryby na parze
Świetny , z pstrągiem na parze poprostu moja rodzina oszalała
Are you sure to delete this comment ?