thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/11/14
zmieniono dnia: 22/11/14

Składniki

Sos chili

  • 100 g papryczki chili ostre
  • 100 g octu ryżowego lub jabłkowego
  • 150 g wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 centymetry imbiru obranego
  • 3 łyżki cukru nierafinowego
  • 1 łyżeczki soli bez jodu
  • 2 łyżeczki mąki ziemnaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sos chili
  1. 1- papryczki chili przekroić wzdłuż i wybrac peski niezbyt dokładnie, odciać ogonki

    2- ustawić Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" na obroty 7 i wrzucać po kolei obrany czosnek, imbir w plasterkach, papryczki chili

    3- dodać wodę, ocet, cukier, sól i gotować 5min/100st/obr1

    4- dodać makę ziemniaczana, wymieszać 5sek/obr6 i gotować 1min/100st/obr1

    5- sos przelać do wyparzonej butelki i przechowywać w lodówce

Porady

Przy obieraniu papryczek chili dobrze jest założyć rękawiczki aby uniknać podrażnienie skóry palców.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos chili

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?