Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
SOS BOROWIKOWY
sos
- 300 g borowików, świeżych
- 80 g cebula
- 50 g masła klarowanego
- 1 łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprz, mielony
- 1 łyżeczki tymianek, suszony
- 200 g śmietany, 30% tłuszczu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wykonanie:
Do naczynia Thermomix włożyć cebulę pokrojoną na 4 części. Zmiksować czas 6s/obr.5.
Za pomocą kopystki zgarnąć cebulę na dno naczynia. Dodać masło i poddusić czas 3 min/Varoma/obr.1
Grzyby pokroić w plasterki. Dodać do naczynia Thermomix i dusić czas 10 min/Varoma/obr Soft wsteczne.
Grzyby z cebulą zalewamy wodą i gotujemy czas 20min/Varoma/obr.Soft wsteczne.
Na 2 minuty przed końcem czasu dolewamy śmietanę i dodajemy przyprawy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Witam, co oznaczaja "obroty soft"?