Składniki
pesto
- 50 g orzechów włoskich łuskanych, lub arachidowych
- 150 g czosnek niedżwiedzi
- 50 g sera parmezan
- 2 gramy pieprzu
- 30 g soku z cyryny
- 05 płaskiej łyżeczki soli
- 100 g oliwy lub oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ser parmezan zmielić 20s obr 9 przesypać do miseczki.Do nczynia miksującego dać orzechy czosnek niedżwiedzi ,sól pieprz,i sok z cytryny,miksować 10s obr 6-7.Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekna dno naczynia dolać oliwę ,miksować 10s obr4 aż masa będzie jednolita.Przełożyć do słoików.Na wierzch można wlać 2 łyżki oliwy,w ten spośób możemy pesto przechować w lodówce kilka miesięcy.
Sposób wykonania
Porady
pesto wybornie smakuje z grzankami z grila
przechowywać w lodówce
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
zrobie jedną porcje wg przepisu a druga z dadatkiem bazyli i porównam
Moi rodzice go uprawiają będzie na wiosne
Dziewczyny, gdzie kupujecie czosnek niedżwiedzi ??
Jeśli mogę odpowiedzieć za Anię-zielony kolor wziął się od czosnku niedźwiedziego
Wygląda wspaniale tylko jeden szczegół ten zielony kolor nie wziął się z nikąd .... co do dodałaś pietruszkę czy bazylię? pozdrawiam a.p
Aniu, brawo. Gratuluję i czekamy na kolejny przepis.
Are you sure to delete this comment ?