thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pasta

  • 250-300 g serka naturalnego Almette lub Philadelphia, [może być tańszy zamiennik]
  • 2 porcje papryczek chili, [ja użyłam papryczek w zalewie, w słoiczku - dodajemy 2 szt.]
  • 120-140 g czerwonej papryki marynowanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Błyskawiczna pasta do kanapek z papryki marynowanej i chili
  1. 1. Do naczynia miksującego dodajemy czerowną paprykę i papryczki chili. Miksujemy przez ok. 5-7 sek. / obr. 4. Jeśli chcemy mniejsze kawałki - dodatkowow przez niecałą sekundę miksujmy na obr. 8.

    2. Pzekładamy do miseczki i dodajemy serek. Mieszamy (w misce, nie w Thermomixie). GOTOWE tmrc_emoticons.)

Porady

Można wymieszać całość w Thermomixie, jednak wtedy sporo gotowej pasty zostaje na ściankach i pomiędzy nożami. Ja wolę wymieszać w miseczce tmrc_emoticons.)

 

Można część papryki zamienić na pomidora. Taki serek paprykowo-pomidorowy również jest pyszny!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta / serek do kanapek z papryki marynowanej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?