thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 11/03/12
zmieniono dnia: 13/03/12

Składniki

fasola biała, cytryna, sól, pieprz, oliwa

  • 300 gramów fasola biała
  • 1 cytryna, sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 50 gramów oliwa z oliwek extra vergine

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Fasolę moczymy w wodzie przynajmniej 12 godzin.

    2. W koszyczku gotujemy fasolę temeratura 100 stopni obroty 3 czas ok 1godzina. Fasola powinna być miękka.

    3. Po ostudzeniu fasoli ( ja jeszcze obieram z łupiny ) przesypuję do Termoixsa

    4. Dodaję wszystkie pozostałe składniki i rozdrabniam obr. 6 czas 30 sek.

Porady

Pastę można zrobić jeszcze w innych smakach:

z cebulą, z czostkiem, pomidorami, papryką..............

Gramaturę pasty reguluję czasem obrotów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fasolowa pasta do chleba wegetariańska/wegańska

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 9, 2013 at 15:26

    tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19"> Przepraszam bardzo, ale czy fasole gotujemy na powietrzu ? Czy może na wodzie ? Coś chyba umknęło...tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19">

  • maja 19, 2013 at 20:31

    Pastę robię dość często.Jest smaczna Polecam.