Składniki
fasola biała, cytryna, sól, pieprz, oliwa
- 300 gramów fasola biała
- 1 cytryna, sok z cytryny
- sól
- pieprz
- 50 gramów oliwa z oliwek extra vergine
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Fasolę moczymy w wodzie przynajmniej 12 godzin.
2. W koszyczku gotujemy fasolę temeratura 100 stopni obroty 3 czas ok 1godzina. Fasola powinna być miękka.
3. Po ostudzeniu fasoli ( ja jeszcze obieram z łupiny ) przesypuję do Termoixsa
4. Dodaję wszystkie pozostałe składniki i rozdrabniam obr. 6 czas 30 sek.
Porady
Pastę można zrobić jeszcze w innych smakach:
z cebulą, z czostkiem, pomidorami, papryką..............
Gramaturę pasty reguluję czasem obrotów.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="" height="19" width="19"> Przepraszam bardzo, ale czy fasole gotujemy na powietrzu ? Czy może na wodzie ? Coś chyba umknęło... " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="" height="19" width="19">
Pastę robię dość często.Jest smaczna Polecam.