thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 22/07/14

Składniki

  • 500 g cukru
  • 50 g pektyny jabłkowej, (patrz opakowanie)
  • 500 g cukru żelującego 2:1, (owoce : cukier)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Środek żelujący: cukier żelujący Do naczynia miksującego wsypać maliny, rozdrobnić 5 s/obr. 5.

  2. Dodać cukier i gotować 14 min/100°C/obr. 2.

  3. Sprawdzić temperaturę gęstnienia dżemu, przelać do trzech słoików typu twist wypłukanych w gorącej wodzie i natychmiast zakręcić. Obrócić słoiki dnem do góry i zostawić na 10 minut. Lub Środek żelujący: pektyna jabłkowaDo naczynia miksującego wsypać maliny, rozdrobnić 5 s/obr. 5, gotować 10 min/100°C/obr. 2.Dodać sok z cytryny i pektynę jabłkową, zmiksować 5 s/obr. 3 i gotować 2 min/100°C/obr. 2.Dodać cukier, zmiksować 10 s/obr. 3, gotować 5 min/100°C/obr. 2.Sprawdzić temperaturę gęstnienia dżemu, przelać do trzech wypłukanych w gorącej wodzie słoików typu twist i natychmiast zakręcić. Słoiki obrócić dnem do góry i zostawić na 10 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem malinowy

Wydrukuj:

Komentarze