Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 80 gramów drożdży świeżych + 10g cukru
  • 225 gramów mleka 3,2%
  • 100 gramów cukru
  • 100 gramów masła
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 2 jajka cale
  • 1 jajko (żółtko do ciasta)
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 600 gramów maki wrocławskiej
  • 1 białko do posmarowania

Kruszonka

  • 150 gramów mąki pszennej
  • 75 gramów cukru
  • 75 gramów maślanka

LUKIER

  • 100 gramów cukier puder do lukru
  • 2 Łyżki gorącej wody
  • Kilka kropli olejku migdalowego do lukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto oprocz maki włożyć do naczynia  . Miksowac  2 min.  50 St.C obroty 2.

    Dodac  make i miksowac interwal 3 min. 

    Zostawic w naczyniu  do wyrosniecia.

    Teraz  przełożyć  ciasto na blachę z papierem  . 

    Skladniki na kruszonka włożyć do naczynia  10 sek .obroty 6. Posypac nią ciastow

    Wstawic  ciasto do zimnego piekarnika . Piec 30 min. w 180 St. C

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Placek drozdzowy z kruszonka i glancem

Wydrukuj:

Komentarze