Składniki
Ciasto
- 80 gramów drożdży świeżych + 10g cukru
- 225 gramów mleka 3,2%
- 100 gramów cukru
- 100 gramów masła
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 2 jajka cale
- 1 jajko (żółtko do ciasta)
- 1 cukier waniliowy (16 g)
- 600 gramów maki wrocławskiej
- 1 białko do posmarowania
Kruszonka
- 150 gramów mąki pszennej
- 75 gramów cukru
- 75 gramów masla ekstra
LUKIER
- 100 gramów cukier puder do lukru
- 2 Łyżki gorącej wody
- Kilka kropli olejku migdalowego do lukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto oprocz maki włożyć do naczynia . Miksowac 2 min. 50 St.C obroty 2.
Dodac make i miksowac interwal 3 min.
Zostawic w naczyniu do wyrosniecia.
Teraz przełożyć ciasto na blachę z papierem .
Skladniki na kruszonke włożyć do naczynia 10 sek .obroty 6. Posypac nią ciasto
Wstawic ciasto do zimnego piekarnika . Piec 30 min. w 180 St. C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze