thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

1 łyźeczka olejek rumowy

orzechów włoskich

  • 220 g mąki pszennej
  • 1 jajko kurze
  • 60 g oleju
  • 220 g mlaka
  • 100-120 g cukru
  • 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 120 g orzechy wloskie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    muffinki orzechowo-rumowe
  1. Piekarnik rozgrzać do 180, wyłozyć formę na muffinki papilotkami

    Zmiksować orzechy 3s/obr.8 przeloźyć do innego naczynia

    Do kielicha wlać mleko, olej, olejek rumowy i jajko 5s/obr. 4

    Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i rozdrobnione orzechy 4s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 4

    Piec 25-30 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

muffinki orzechowo-rumowe

Wydrukuj:

Komentarze