![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/v2f2wt36-68687-170295-cfcd2-ai4l9a5q/5c8e5822-c276-44fe-9604-3db714da266c/main/makowiec-z-kruszonka.jpg)
Składniki
Ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 1 opakowania suchych drożdży
- 150 g mleka
- 100 g cukru
- 1 porcje jajko
- 70 g masła miękkiego
- 1 szczypty soli
Kruszonka
- 250 g mąki
- 150 g masła
- 120 g cukru
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
Masa makowa
- 250 g Maku suchego
- 130 g cukru
- 500 g mleka
- 80 g kaszy manny
- 80 g masła
- 2 porcje jajka
- 1 łyżeczek skórka otarta z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki wyrobić 1,5 min/
"Ciasto"
Wyłoźyć dno tortownicy 30 cm (z papierem do pieczenia)
Odstawić na 30 min
Kruszonka
Wszystkie składniki 10s/6 wstawić do lodówki
Masa makowa
Mak zmielić 1min/9
Dodać pozostałe składniki i gotować 9min/100°/3 przestudzić
Wyłożyć na ciasto posypać kruszonką
Piec ok 40-50 min 180°C
Ciasto
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?