thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 400 g mąki pszennej
  • 1 opakowania suchych drożdży
  • 150 g mleka
  • 100 g cukru
  • 1 porcje jajko
  • 70 g masła miękkiego
  • 1 szczypty soli

Kruszonka

  • 250 g mąki
  • 150 g masła
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego

Masa makowa

  • 250 g Maku suchego
  • 130 g cukru
  • 500 g mleka
  • 80 g kaszy manny
  • 80 g masła
  • 2 porcje jajka
  • 1 łyżeczek skórka otarta z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki wyrobić 1,5 min/Ciasto"Ciasto"
    Wyłoźyć dno tortownicy 30 cm (z papierem do pieczenia)
    Odstawić na 30 min


    Kruszonka

    Wszystkie składniki 10s/6 wstawić do lodówki



    Masa makowa

    Mak zmielić 1min/9
    Dodać pozostałe składniki i gotować 9min/100°/3 przestudzić
    Wyłożyć na ciasto posypać kruszonką

    Piec ok 40-50 min 180°C

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makowiec z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy