Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
20
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 18/03/18
zmieniono dnia: 18/03/18
Składniki
Pasztet z pieczarek
- 3 jajka
- 100 gramów białego chleba tostowego, pokrojonego na kromki
- 200 gramów cebula
- 30 gramów oleju słonecznikowego
- 300 gramów pieczarek
- 1 łyżeczki soli, drobnej
- 1/2 łyżeczki pieprz czarny, mielony
- 2 gałązki tymianek, świeży, Tylko listki ew. można zastąpić suszonym
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i namoczyć w nich chleb tostowy
Cebulę rozdrobnić 7s/obr5. Zgarnąć cebulę ze ścianek dodać olej i pieczarki pokrojone w ćwiartki dusić (bez miarki) 10min/waroma/"Obroty wsteczne" /obr1
Dodać jajka z chlebem tostowym, wymieszać 10s/obr4
Masę przełożyć do keksówki.
Piec w nagrzanym piekarniku 220°C 20-25min
Podawać na zimno
Porady
Przepis z książki "Apetyt na wege"
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Świetny przepis! Bardzo smaczny pasztet. Następnym razem dam mu dodatkowe 5 minut. Piekłam na półce poniżej środkowej, dzięki czemu spód się lepiej dopiekł, a góra nie przypaliła. Polecam! 🙂
Super przepis. Pasztecik pychoootka!
Bardzo smaczny
Bardzo dobry pasztet Nic w przepisie nie zmieniłem poza czasem pieczenia ze względu na przygotowanie od razu 3 porcji, 40 minut i wyszło bardzo dobrze.
Polecam na świąteczne śniadanie.
Robię co roku i nie tylko na święta
Pasztet łatwy do zrobienia i bardzo smaczny. Nic w przepisie nie zmieniłam. Robię kolejny raz - polecam wszystkim lubiącym pieczarki!
Bardzo dobry pasztecik.
Pyszny i łatwy 😜 robię już kolejny raz polecam😊
Pasztet jest pyszny! Nie jest za suchy, nie kruszy się, dobrze sie kroi. Smak taki, ze miałam ochotę jesc prosto z foremki.
Czy robil ktos z podwojnej porcji? Bo jedyna wada, to ze szybko znika!
Dziękuję za przepis i polecam wszystkim.
Zrobię na Sylwestra ponownie!
Pyszny