thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 20/04/23
zmieniono dnia: 20/04/23

Składniki

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego
  • 115 g papryka czerwona świeża
  • 1 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 30 g Rzodkiewki
  • 1 szczypty soli
  • 50 g twaróg półtłusty
  • 105 g chleb pełnoziarnisty z żyta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
  1. Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół rzodkiewkę i paprykę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać twaróg, pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, wymieszać 15 s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.3
  3. Podawać na pieczywie

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy