Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

polewę

  • pół kostki margaryny kasi
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżeczki kwasnej śmietany
  • 1 łyżka żelatyny
  • 3 łyżki kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz żelatyny miksujemy obr.3/100st. do momentu zaświecenia lampki(uważać, żeby się kakao nie przypaliło). W 2-3 łyżkach gorącej wody rozpuścic żelatyne i dodać do pozostałych składników. Mieszać 30s/obr.3.

    Polewa gotowa do wylania na serniczek lub inną pyszność.  Po wystygnięciu doskonale się kroi - nie pęka!

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Polewa czekoladowa z żelatyną - super się kroi!

Wydrukuj:

Komentarze