thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

krem

  • 300 g masła, zmiksować 30 sek,/obr.5,a nastepnie założyć motylek i miksować 3 min./ obr3
  • 1 szczypty soli
  • 100 g białek
  • 200 g cukru, zmiksować 10 sek./obr.10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    krem
  1. 1.przygotować cukier puder

    2. założyć motylek

    3. dodać białka i sól

    4. ubijać 6 min/60 stopni/ obr4

    5. wstawić naczynie miksujące do zimnej wody na 4 min.

    6. ubijać 10 min obr 3

    7. przełożyć do miski

    8. do naczynia miksującego założyć motylek i dodać miękkie mało i ucierać 4 min./obr 3

    9.włączyć na obr 3 i stopniowo dodawać ubitą mase z białek( ok 4- mi n ucierać )

    10.pozostawić ok 30 min w lodóce i można dekorować

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

1.ubijamy bez miarki

2.czasem może się wydawać jakby masa sie zaczynała ścinać- trzeba ubijać dalej aż do prawidłowego połączenia

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

beza szwajcarska

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?