thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Racuchy drożdżowe

  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 2 łyżki cukru
  • 0,3 litra mleka
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 1 porcje jajko
  • 0,5 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodaj drożdże, cukier i mleko. Ustaw TM 3min/37°C/obr.1 1/2. Następnie dodać resztę składników i ustawić TM jak wyżej. Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce i odczekać ok 1 godz. aż wyrośnie. Smażyć na średnio nagrzanej patelni z obu stron.

Porady

Jeśli chcesz skrócic czas oczekiwania przed przystapieniem do robienia ciasta nastaw piekarnik na 50°C (po nagrzaniu wyłącz) i wstaw miskę z ciastem.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?