thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
42 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Dekoracja

  • 250 gramów czekolady, ciemnej
  • cukiereczki cukrowe, kolorowe

Krem

  • 20 gramów kakao bez cukru
  • 150 gramów śmietany słodkiej
  • 200 gramów mleka skondensowanego

Ciasto

  • 1 torebka proszku do pieczenia ( 16g )
  • 1 lyzka mleka
  • 30 gramów kakao bez cukru
  • 200 gramów mąki
  • 4 jajka kurze
  • 225 gramów cukru
  • 225 gramów miekkiego masla lub margaryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 25-30sek / obr 4-5. Wylozyc do foremki ( 28-32 cm) , piec w goracym piekarniku: 175° / ok. 30min ( sprawdzac patyczkiem, nie przypalic! ). Upieczone ciasto wyjac z piekarnika, calkowicie ostudzic. Rozdrobnic widelcem, potem rekoma, zostawic.

  2. Krem: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc podane skladniki: 5min / 80° / obr 4. Wyjac, dodawac stopniowo do rozkruszonego ciasta, wymieszac rekoma na koniec, az do otrzymania jednolitej masy.

    Formowac kulki, wlozyc do lodòwki na ok. 1h.

  3. Czekolade rozpuscic. Kulki wyjac z lodòwki. Kazdy patyczek maczac w czekoladzie, nabijac na kulke, nastepnie kazda kulke maczac w czekoladzie, nastepnie posypac cukiereczkami, wg gustu. Wlozyc do lodòwki by stezalo.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Popcakes cale czekoladowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 27, 2018 at 13:14
    5.0

    Bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

  • czerwca 5, 2013 at 21:44

    Swietnie Elu Big Smile Big Smile Big Smile Pozdròw wszystkich w domu i dziekuje za wykorzystanie przepisu Big Smile Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 2, 2013 at 21:24
    5.0

    Veroniko, moje dzieci i mąż też baaardzo dziękują za pyszny przepis  Big Smile  Czego dziś nie zjedli, to dostali "na wynos"  Party   Big Smile  Upiekłam 2 porcje ciasta i jedną zjedli zanim wystygła  tmrc_emoticons.;)  a drugą schowałam  Big Smile  Dziś podałam w papilotkach od muffinek; ulepiłam trochę większe kulki i już bez patyczków... Ale się objadali  Love   Love  Polecam każdemu  tmrc_emoticons.)  sa PYSZNE!!!!  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 11, 2013 at 21:45

    Uciesza sie na 100%, Aniu Big Smile  Co tam u Ciebie ? Dawno nie zagladalas do nas Big Smile  Buziaki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 11, 2013 at 18:12
    5.0

    Ale super pomysł dla dzieci, dodaje do kolekcji, zrobię dla moich łobuziaczków tmrc_emoticons.D

  • maja 8, 2013 at 15:41

    niusia

    Super!, całkiem podobne do moich: http://www.przepisownia.pl/przepisy/lizaki-nie-tylko-dla-dzieci/444054

    tmrc_emoticons.) ja używam patyczków od szaszłyków, tylko trochę je przycinam, żeby nie było "ostrego" końca tmrc_emoticons.) MNIAM !

    Zgadza sie Aniu Big Smile Love  I ja mam przepis z mascarpone, pycha, teraz dalam inny krem , tak dla odmiany Big Smile  Tamte tez robie z kremem mascarpone i rozpuszczona biala czekolada, obtaczana w bialej czekoladzie , i grubo zmielonych orzechach. Ela moze wykorzystac obydwa przepisy, bo pyszne sa obydwa Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 8, 2013 at 09:50
    5.0

    Super!, całkiem podobne do moich: http://www.przepisownia.pl/przepisy/lizaki-nie-tylko-dla-dzieci/444054

    tmrc_emoticons.) ja używam patyczków od szaszłyków, tylko trochę je przycinam, żeby nie było "ostrego" końca tmrc_emoticons.) MNIAM !

  • maja 7, 2013 at 23:09

    Aby slodkie te paluszki byly tmrc_emoticons.;)  Choc caly urok jest wlasnie w wygladzie lizaka na patyku tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 7, 2013 at 22:58
    5.0

    Elu... z braku patyczków można je zrobić na paluszkach... bedą całe do zjedzenia ;o)

    ;o)

  • maja 7, 2013 at 21:17

    Ciesze sie , ze smakowaly Big Smile Big Smile Big Smile  Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?