- TM 31
Składniki
czekoladowy
- część budyniu( z góry przepis),20g kakao ciemne,20g czekolady mlecznej w kostkach
budyń waniliowy
- 1000g mleka 3,2%,mąka typ 550 80g,maka ziemniaczana 50g,cukier waniliowy 8g,cukier trzcinowy 50g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
na poczatek oddzielic 280g mleka z tego litra,w tym mleku wymieszać mąki,odstawić
do "Blokada naczynia miksującego" pozostała część mleka,cukier waniliowy,cukier brązowy,załozyc motylek i gotować 12min/90st/obr2 jak TM osiągnie temp.70st wlac przez otwór częśc mleka wymieszana z mąkami i dalej gotować po tym czasie 12 min,wyłączyc i przelac do miseczek zlanych zimna woda do połowy,ostudzić,pozostawic troche budyniu w naczyniu
pozostała część budyniu waniliowego, czekolade w kostkach wrzucic do "Blokada naczynia miksującego" 3min/90st/obr3 (do szklanki nalać tyrochę mleka do wymieszania kakao) wsypac tam kakao wymieszać porzadnie na jednolita masę,przelac przez otwór w pokrywie do naczynia po czasie wyłączyć i przelac na część waniliowa odczekac chwilkę przykryc folia aluminiową i do lodówki
budyń waniliowy
budyń czekoladowy
Porady
Inspiracja był deser wykonany przez Elę,syn bardzo prosił o pyszny deser prosił o monte...
deser po modyfikacji przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/deser-czekoladowo-%C5%9Bmietanowy-co%C5%9B-jak-monte/446265 dzięki temu że nie ma jajek można przechowywać dłuzej w lodówce,deser jest syty
z tego przepisu robię budyn na rafaello z dodatkiem advocatu z TM ale o tym juz w następnym przepisie jak bedę robić
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super deserek, prosty, niedrogi i smaczny
pati
Robię pół na pół bialy i cirmny i daje 100g gorzkiej czekolady [[wysiwyg_imageupload:2652:]]
Pyszny deser. Robiłam już 2 razy a trzecia porcja już w lodówce. nie wyszła mi żadna breja i na nastepny dzień konsystencja też była bez zarzutu.
Roię ten deser często ibreja nie wychodzi...prosze bardzo tutaj dowód..
https://marynawkuchni.wordpress.com/?s=monte
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Trzeba spróbować
niestety-bardzo wodnisty, chyba troche mało tej mąki na 1l mleka
Niestety wyszła mi wodnista breja (cos na wzór "wczorajszego" budyniu) której nikt nie chcial jeść
Popieram,przepis prosty ale mało czytelny. Pełniejsze zdania i interpunkcja rozwiązałyby problem. Mimo tego wygląda apetycznie i wkrótce go wypróbuję
Pyszne Monte, smakuje..