- TM 31
Składniki
Jagodowy farsz
- 200 g jagody
- 1 garść liści mięty
- 1 cukier waniliowy
- 200 g sera twarogowego
Ciasto pierogowe
- 300 g mąki pszennej razowej
- 300 g mąki pszennej białej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 jajko kurze
- 270 g letniej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto na pierogi przygotować w garnku mieszając składniki 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" , następnie wyrzucić na blat, rozwałkować uzywając mąki pełnoziarnistej i wykrawać szklanką kółka.
Farsz - najpierwsz wrzucamy liście mięty i rozdrabniamy 15sek/10; potem dorzucamy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy 5sek/5. Gotowy farsz nakłądamy łyżeczką i lepimy pierogi. Jeśli farsz jest mało gęsty (czasem jagody puszczają duż soku) wowczas dokładamy trochę twarogu.
Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, około 4 minut od wypłynięcia.,
Podajemy polane jogurtem naturalnym, posypane cukrem trzcinowym i udekorowane listkami mięty.
Smak dzieciństwa, smak wakacji i smak raju Polecam! Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mieta w ogròdku jest, ale jagòd pod dostatkiem, Elu ????? Nie ma Czekam, az przyjedzie kolezanka, chyba 26- go, to moze mi przywiezie Podeslij troche
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Jagód pod dostatkiem, mięta w ogródku Koniecznie trzeba wypróbować tego połączenia Już czuję ten smak i zapach Dzięki za pomysł
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Do wypròbowania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
No nie powiem .... pachnie smakowicie