thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

składniki na pasztet

  • 600g mięsa wieprzowego chudego
  • 200g wątróbki drobiowej
  • 200g słoniny
  • 100g cebuli
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 10g grzybów suszonych
  • warzywa;marchewka seler,pietruszka
  • 2 listki laurowe,4 kulki ziela.
  • sól,pieprz i inne przyprawy co kto lubi
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułka
  • 500g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1.Do naczynia wlać 500g wody założyć koszyczek
    2.Do koszyczka włożyć pokrojone w kawałki mięso,słoninę i wątróbkę,na wierzch kładziemy warzywa,listek , ziele i grzyby,zamykamy i zakładamy miarkę
    3.Gotujemy 30min/Varoma/obrót 1.
    4.Po ugotowaniu wyrzucić listki laurowe i odstawić koszyczek do ostygnięcia.
    5.W wywarze namoczyć bułkę dodać ugotowane produkty,jajka i przyprawy.
    6.Wszystko mielimy 20s/obr 7.
    7.Masę wylewamy do wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą keksówki.
    8.Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 190C,piec 60 minut

     

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet pieczony

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 23, 2021 at 01:10

    Jeszcze się studzi. Nie wiem jaki wyszedł. Pachnie pięknie. Ale rzeczywiście musiałam na sile wcisnąć do koszyczka mieso i warzywa. I po 30 min to , co było w środku było kompletnie surowe. Oddzieliłam te brzeżne ugotowane i surowe wrzuciłam jeszcze raz w koszyczku na 10 min.Bylo juz ok. Następnym razem zrobie na waromie. Soli wsypałam Ok 1.5 łyżeczki, pieprzu Ok 1 łyżeczki , gałki muszkatolowej szczyptę, pieprzu ziołowego duża szczyptę. Jutro skomentuje swoj wpis, jak smak.

  • marca 25, 2020 at 21:31

    Właśnie się upiekł! Pachnie pięknie, ciekawe jak smakuje 😉

  • lutego 7, 2020 at 08:30

    Pasztet jest przepyszny rozpływa się w ustach😁

  • stycznia 18, 2019 at 09:00
    5.0

    Przepyszny pasztet 😊 Wszystkie składniki zmieściły mi się do koszyczka, a sam smak -niebo w gębie 😊 na pewno jeszcze nieraz go zrobię 😊 Polecam

  • grudnia 25, 2018 at 14:55
    5.0

    Przepyszny ! Miałam udziec indyczy w zamrażaliniku więc go użyłam zamiast wieprzowiny. Wyszedł rewelacyjny tmrc_emoticons.) Gotowałam w varomie, koszyczek by tego nie pomieścił tmrc_emoticons.;)

  • stycznia 7, 2018 at 13:23

    A czy Mogę z wątroby wieprzowej zrobić wyjdzie tak samo

  • grudnia 12, 2017 at 14:27
    5.0

    Jest pyszny, piękę go bardzo często. Daje czasami mniej słoniny i też wychodzi super. Smak rewelacja!

  • kwietnia 21, 2017 at 13:52
    5.0

    Daje 5 gwiazdek Wink

  • kwietnia 21, 2017 at 13:50

    Super pasztet .Zrobiłam na Święta był numerem jeden na stole wszyscy się zajadali jest tydzień po Świętach i znowu musze robić pasztet wszyscy się domagają Wink
    To prawda że koszyczek mały na produkty ja ciut mniej dałam mięsa
    550 wieprzowiny 170 wątrobki 130 słoniny 80 g cebuli 1marchewka plaster selera pół pietruszki wszystko pokrojone w plastry.
    Będę go robić jeszcze nie raz Smile
    Dziękuję za przepis

  • kwietnia 13, 2017 at 20:15

    Dzisiejsza zabawa z pasztetem....palce lizać