thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Ser paneer - indyjski

  • 1 litra mleka, 1 litr mleka 3,2% tłuste
  • 30 g soku z cytryny
  • 1 szczypty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ser paneer - indyjski
  1. 1 litr mleka 3,2% wlewam doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i nastawiam 25minut/90stopni/ obe 3
    po tym czasie dodaję sczyptę soli i 30 gr soku z cytryny nastawiam 1 min/obr.3.
    Wyciągam koszyczek wykładam gazą lub tetrą i wkładam do garnka lub jakiegoś półmiska i przelewam zawartość odzielając ser od serwatki. Można dla większej ilości sera proporcjonalnie zwiększyć ilości. Po ostygnięciu przekładam do pojemnika i wsadzam do lodówki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ser paneer - indyjski

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy