Składniki
- 400 ml smietany, 30% lub 36%
- 1,5 MT cukru(jak ktos nie lubi slodko, wystarczy 1 MT)
- 6 platkow zelatyny
- 2 laski wanili
- 4 truskawki, lub inne owoce do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Platki zelatyny zalac zimna woda i odstawic na 5 min.
2.Zalozyc motylek , wlac smietane, cukier i gotowac 5-6 min./100C/obr.1-2
3.Dodac odcienczona zelatyne do smietany i nadal gotowac.
4. Laski wanili przekroic wzdluz , zdrapac nozem miaz i dodac do naczynia miksujacego wraz z cala laska wanili, po 1 min.wyjac laski wanili
5.Przelac do malych kubeczkow wysmarowanych olejem i odstawic do lodowki do ostygniecia i stezenia.
6.Po stezeniu wywrocic panna cote z kubeczka na talerz i udekorowac truskawka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wygląda pysznie!
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
Mam nadzieje ze bedzie tez smakowalo,nie wiem jak cukier waniljowy sie roztopi w smietance i czy koncowy efekt bedzie tez taki dobry jak cukier(po prostu dac mniej cukru, jak nie lubi sie za slodko),a zelatyna moze byc w proszku , trzeba wyczuc -sprobuj okolo 4-5 lyzeczek od zupy.
wyglada PRZEpysznie. Mozna dodac zelatyne w proszku i cukier waniliowy? Ile wtedy?
Are you sure to delete this comment ?