thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 01/12/10
zmieniono dnia: 10/08/19

Składniki

Czekolada na gorąco

  • 1 litra mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
  • 2=3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżki mąli pszennej
  • 1 szczypty chili, mielonego
  • 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypty goździków, mielonych
  • 1-2 szczypty cynamonu, mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać, rozdrobnić obr. 4 kilka sek. Założyć motylek, dodać resztę składników, gotować temp.100st.C obr.1 z motylkiem,czas 6min. Podawać z kleksem bitej śmietany, posypać kakao lub wiórkami czekolady. To moja ulubiona wersja czekolady na gorąco,doszłam metodą prób i błędów do złotego środkatmrc_emoticons.) Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam mojątmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekolada na gorąco

Wydrukuj:

Komentarze