- TM 31
Składniki
zupa grzybowa
- 15 gramów oliwy z oliwek lub masła
- ok 200 gramów grzybow lesnych świerzych lub mrożonych
- 2 kostki grzybowe
- 1,200 gramów wody
- 0,5 łyżeczki soli
- szczypty pieprzu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 50 gramów cebuli, obrana pokrojona na kawałki
- 150 gramów marchewki,pietruszka,seler, obrane pokrojona na kawalki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksujacego dajemy cebule,marchw,pietruszke,seler i rozdrobnic 3 s/obr 6 po zmiksowaniu zgarnąc kopystka ze scianek zmiksowane jarzyny
2.dodac oliwe lub masło następnie poddusić 4 min/Varoma/obr. 1.
3.Dodac grzyby, kostki grzybowe,wode,sol, pieprz gotowac 25 min/100s/obr1 zamiast miarki TM dac koszyczek na gore naczynia
4.Make wymieszac z niewielka iloscia wody,dodac smietane.Wlac do gotujacej sie zupy,gotowac jeszcze 3 min/100 s/obr 1 ewentualnie doprawic do smaku
5.Podawac z ugotowanym makaronem ja daje swiderki Smacznego )
Zupa Grzybowa:))
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dzisiaj robię
Czy można użyć suszonych grzybów?
Zupka zniknęła w ciągu jednego dnia. Pychota, polecam !!! Na litr wody nie jest rzadka !!!
Bardzo dobra i szybka zupa. 😀Pozdrawiam.
Bardzo szybka i smaczna zupa. U mnie z lanymi kluseczkami. Kierując się jednym z komentarzy, że zupa wyszła za słona zamiast 2 kostek bulionowych dałam 1 i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i było idealnie. Polecam.
Całkiem w porządku zupa, jest zima, więc zastosowałam suszone borowiki i oczywiście efekt był bardzo dobry. W sezonie świeżych grzybów chętnie ponowię próbę.
Zupka zrobiona mezusiowi smakowała(dodałam na koniec śmietany 30 % trochę więcej )
Spodziewałam się...czegoś innego :/ Zupa jak dla mnie za słona i zdecydowanie za wodnista. Dałam jedynie 1000g wody i wrzucając grzyby, dodałam też kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków, a pomimo to wody jest dużo, za dużo. Cóż, o gustach się nie dyskutuje. U nas w domu wolimy widocznie bardziej treściwe zupy.
Robiłam ze świeżych grzybów , pyszna 😉
Bardzo dobra polecam