thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa grzybowa

  • 15 gramów oliwy z oliwek lub masła
  • ok 200 gramów grzybow lesnych świerzych lub mrożonych
  • 2 kostki grzybowe
  • 1,200 gramów wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypty pieprzu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 50 gramów cebuli, obrana pokrojona na kawałki
  • 150 gramów marchewki,pietruszka,seler, obrane pokrojona na kawalki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupa Grzybowa:))
  1. 1.Do naczynia miksujacego dajemy cebule,marchw,pietruszke,seler i rozdrobnic 3 s/obr 6 po zmiksowaniu zgarnąc kopystka ze scianek  zmiksowane jarzyny

    2.dodac oliwe lub masło następnie poddusić 4 min/Varoma/obr. 1.

    3.Dodac grzyby, kostki grzybowe,wode,sol, pieprz gotowac 25 min/100s/obr1 zamiast miarki TM dac koszyczek na gore naczynia

    4.Make wymieszac z  niewielka iloscia wody,dodac smietane.Wlac do gotujacej sie zupy,gotowac jeszcze 3 min/100 s/obr 1 ewentualnie doprawic do smaku

    5.Podawac z ugotowanym makaronem  ja daje swiderki Smacznego tmrc_emoticons.))

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa Grzybowa:))

Wydrukuj:

Komentarze