thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

zupę

  • 1 puszki pomidorów, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki puszka kukurydzy, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki fasoli czerwonej, cała puszka wraz z wodą
  • 1 czubatych łyżek koncentrat pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
  • 1 łyżeczki łyżeczka koncentrat bulionu
  • 1 pomidor suszony
  • 20 kawałki papryczki Jalapeno !, uwaga ostre!!! (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczek sos Sriracha, wg. uznania (ostry) (opcjonalnie)
  • 1 puszki groszek konserwowy, cała puszka wraz z wodą
  • 40 g oliwy z oliwek, extra v.
  • 310 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. do naczynia miksującego wrzucić cebulę , czosnek rozdrobnić 4s/ob6

    dodać oliwę dusić 5min/Varoma/ob1

    dodać mięso dusić 15min/Varoma /ob2Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    dodać pozostałe składniki gotować 25min/100stp/oObroty wsteczne"Obroty wsteczne" br2

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant zupa meksykańska

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy