thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
10 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

sos

  • 3000 g papryki czerwonej
  • 1 słoiki koncentratu pomidorowego, lub własnej roboty sos pomidorowy
  • 3 kulki czosnku
  • 1 łyżeczki chili
  • 1 paczuszki bazyli
  • 3 czubate łyżki soli
  • 1 octu, szklanka
  • 1 oleju, szklanka
  • 2 cukru, szklanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. UWAGA ! UWAGA ! UWAGA!

    PORCJE SKLADNIKÓW DZIELIMY NA PÓŁ

     

    1) PAPRYKĘ I CZOSNEK DO Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 10 s. / obr.5

    2) dodajemy resztę składników - 30 min/ tem. 95 / obr. 2/3

    3) zagotowany sos ponownie dzielimy na pół (aby nie wykipiał)  i 10 s./ obr. 5 

    4) nalewamy do słoików/ zakręcamy/ niach niach tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    5) dnem do góry/ lub dodatkowa pasteryzacja - 15 min. 

    czynności powtarzamy 

    SMACZNEGO ŻYCZY #CAŁABIAŁA

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sos paprykowy #całabiała

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 3, 2016 at 08:42

    Bardzo dobry, ja dodaję więcej czosnku, kosztuję ten sos i doprawiam ewentualnie papryką ostrą bo lubimy ten sos jak jest pikantniejszy, używamy go do wędlin, cieszy się wielką popularnością, robię go od lat

  • sierpnia 24, 2016 at 21:38
    5.0

    Bardzo dobry, idealny do makaronu z kurczakiem lub placków ziemniaczanych.