thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 12/03/14
zmieniono dnia: 12/03/14

Składniki

pesto

  • 50 g orzechów włoskich łuskanych, lub arachidowych
  • 150 g czosnek niedżwiedzi
  • 50 g sera parmezan
  • 2 gramy pieprzu
  • 30 g soku z cyryny
  • 05 płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g oliwy lub oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób wykonania
  1. Ser parmezan zmielić 20s obr 9 przesypać do miseczki.Do nczynia miksującego dać orzechy czosnek niedżwiedzi ,sól pieprz,i sok z cytryny,miksować 10s obr 6-7.Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekna dno naczynia dolać oliwę ,miksować 10s obr4 aż masa będzie jednolita.Przełożyć do słoików.Na wierzch można wlać 2 łyżki oliwy,w ten spośób możemy pesto przechować w lodówce kilka miesięcy.


     

Porady

pesto wybornie smakuje z grzankami z grila

przechowywać w lodówce

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pesto z czosnku niedżwiedziego

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?