Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 20/05/16
zmieniono dnia: 20/05/16
Składniki
- 1 ząbka czosnku
- 100 g czerwonej cebuli, przeciętej na pół
- 200 g dojrzałych pomidorów, przeciętych na pół
- 1 łyżek kolendry/pietruszki
- 1/4 soku z cytryny
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonych płatków chilli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przy przygotowywaniu salsy należy przykryć otwór miarką.
Do misy wrzucamy czosnek i kolendrę, rozdrabniamy 2-3 s/obr.9. Ściągamy wszystko ze scianek na dno.
Dodajemy cebulę, rozdrobniamy 6 s/obr. 4
Następnie wrzucamy pomidory, cukier, chilli i sok z cytryny włączamy je na 5-7 s/obr. 5 używając kopystki
Po przełożeniu mozemy posolić i popieprzyć do smaku.
Najlepiej smakuje schłodzona.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Chili, chili i jeszcze raz chili - musi być w salsie do tacosów Jak nie chili to jakaś inna ostra papryczka np. jalapeno z zalewy - ciekawy i bardzo charakterystyczny meksykański smak
Are you sure to delete this comment ?