thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

SOS BOROWIKOWY

sos

  • 300 g borowików, świeżych
  • 80 g cebula
  • 50 g masła klarowanego
  • 1 łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprz, mielony
  • 1 łyżeczki tymianek, suszony
  • 200 g śmietany, 30% tłuszczu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Do naczynia Thermomix włożyć cebulę pokrojoną na 4 części. Zmiksować czas 6s/obr.5.

    Za pomocą kopystki zgarnąć cebulę na dno naczynia. Dodać masło i poddusić czas 3 min/Varoma/obr.1

    Grzyby pokroić w plasterki. Dodać do naczynia Thermomix i dusić czas 10 min/Varoma/obr Soft wsteczne.

    Grzyby z cebulą zalewamy wodą i gotujemy czas 20min/Varoma/obr.Soft wsteczne.

    Na 2 minuty przed końcem czasu dolewamy śmietanę i dodajemy przyprawy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SOS BOROWIKOWY

Wydrukuj:

Komentarze