thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki:
    - świeże liście bazylii (ok. 2 doniczek - im więcej tym bardziej intensywny smak),
    - 2 ząbki czosnku,
    - 75 g orzechów piniowych,
    - 100 g parmezanu lub pecorino (pecorino jest mocniejsze w smaku więc wtedy zmniejszyłabym ilość do 70 g)
    - 130 g oliwy z oliwek,
    - szczyptę soli i pieprzu do smaku (można dodać na końcu ze względu na intensywność smaku sera).
    Pokroić parmezan w większe kawałki i zmielić 15 sekund/obroty 10. Dodać liście bazylii, czosnek, orzechy, oliwę, sól i pieprz - zblendować 20 sekund/obroty 7.
    Przełożyć do dobrze wyparzonego i suchego słoika, zalać warstwą oliwy z oliwek (1 cm) i przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu tygodnia tmrc_emoticons.)

    Link do przepisu video:
    https://youtu.be/-hlHmdZqd0g

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pesto z bazylii

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: