Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 łyzka majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 30 g cebuli czerwonej lub zwykłej
  • 1 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • sól, pieprz, do smaku
  • gałązki zielonej cebulki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy cebulkę czerwoną, jajka, majonez i przyprawy miksujemy 30 sek obr. 8. Skladniki ze scianek sciagamy kopystką. W razie potrzeby miksujemy 20 sek na obr. 4.

    2. Do masy dokladamy odsączonego tuńczyka i posiekaną natkę cebulki mieszamy 25 sek. Na obr. 3 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta z tuńczyka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy