thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pasta rybna na szybko

Pasta rybna

  • 5 g pietruszka, świeża, ewentualnie szczypiorek
  • 80 g cebula, przekrojona na pół
  • 80 g ogórek konserwowy, przekrojona na pół
  • 250 g twaróg półtłusty
  • 1 opakowania makrela z puszki w sosie pomidorowym, może być dowolna inna ryba ( szprotki, śledzie)
  • 1 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 1 szczypty soli
  • 0,5 łyżeczki papryka ostra, mielona, opcjonalnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pasta rybna
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy pietruszkę. Ustawiamy 5 sek / obr. 8. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.

  2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy cebulę i ogórka konserwowego. Ustawiamy 5 sek. / obr. 7. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.

  3. Do naczynia dodajemy ryby z puszki, ser, pieprz, sól, paprykę. Ustawiamy sek. 10 / obr. 7

  4. Zgarniamy składniki że ścianek Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i ustawiamy sek. 5 / obr. 6

Porady

Do pasty można dodać również jajko ugotowane na twardo w momencie dodawania ryby i sera.

Cebulę białą można zastąpić czerwoną.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta rybna z ryb w puszcze

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?