![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/s4q51wpc-04415-160437-f60be-2z1gqrp4/b25f921b-6099-46a1-9f8a-4c6a2b951845/main/pasta-rybna-z-ryb-w-puszcze.jpg)
- TM 6
Składniki
Pasta rybna na szybko
Pasta rybna
- 5 g pietruszka, świeża, ewentualnie szczypiorek
- 80 g cebula, przekrojona na pół
- 80 g ogórek konserwowy, przekrojona na pół
- 250 g twaróg półtłusty
- 1 opakowania makrela z puszki w sosie pomidorowym, może być dowolna inna ryba ( szprotki, śledzie)
- 1 szczypty pieprz czarny, mielony
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki papryka ostra, mielona, opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy pietruszkę. Ustawiamy 5 sek / obr. 8. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy cebulę i ogórka konserwowego. Ustawiamy 5 sek. / obr. 7. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
Do naczynia dodajemy ryby z puszki, ser, pieprz, sól, paprykę. Ustawiamy sek. 10 / obr. 7
Zgarniamy składniki że ścianek
"Blokada naczynia miksującego" i ustawiamy sek. 5 / obr. 6
Pasta rybna
Porady
Do pasty można dodać również jajko ugotowane na twardo w momencie dodawania ryby i sera.
Cebulę białą można zastąpić czerwoną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Aga 79: dziękuję 😁
Smaczne
Are you sure to delete this comment ?