Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pasta z suszonych pomidorów i zielonych oliwek to doskonały dodatek do kanapek, chrupiących grzanek, krakersów czy surowych warzyw.
SKŁADNIKI:
- 250 g chudego twarogu,
- 150 g suszonych pomidorów z oliwy,
- 80 g oliwek zielonych,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu,
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
- 1 łyżeczka suszonych liści kolendry,
- sól i pieprz do smaku.
Do naczynia miksującego włożyć czosnek, zioła prowansalskie, suszone liście kolendry, suszone pomidory oraz oliwki – rozdrobnić 6 sekund/obroty 6. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Dodać pokruszony twaróg, jogurt naturalny lub majonez, sól i pieprz do smaku – wymieszać 10 sekund/obroty 6.
Podawać ze świeżym szczypiorkiem.
SMACZNEGO !
Link do videoprzepisu: https://youtu.be/rvbOMeAENGI
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?