Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
Harissa
- 250 g papryczek chili
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
- 2 łyżeczki ziaren kolendry
- 30 g oliwy lub oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1 Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić kumin i kolendrę, "Mieszanie" 30s obr. 9-10
2 Dodać czosnek, paprykę, oliwę i sól. "Mieszanie" 30s obr 8-9
zgarnąć ze ścianek. W razie potrzeby zmielić ponownie.
3 Przełożyć do najmniejszych słoikow ok 80g i pasteryzować, dzięki czemu zwiększy się data przydatności pasty. Ostudzić i przechowywać w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?