Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
42
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 2 - 3 łyżki skórki z pomarańczy, otartej lub cieniutko obranej z 1 pomarańczy
- 500 g miąższu pomarańczy, wydrążonego z ok 5 sztuk
- 500 g miąższu grejpfruta, (z ok. 3 sztuk)
- 350 g cukru
- 40 g żelfix super, 3:1
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć skórkę pomarańczy, rozdrobnić 5 s/obr. 8.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać 5 s/obr. 5, następnie gotować 10 min/100°C/obr. 2.
- Przed przełożeniem marmolady do słoików należy spróbować, czy jest wystarczająco słodka. W razie potrzeby dosłodzić według własnego uznania.
- Przelać marmoladę do wypłukanych wcześniej gorącą wodą słoików, zamknąć szczelnie i odstawić do góry dnem na 5 min.
- Do naczynia miksującego włożyć skórkę pomarańczy, rozdrobnić 5 s/obr. 8.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
The article highlights the significance of effective communication for healthcare executives
run 3
Świetny przepis ale go trochę zmodyfikowałem. Do mielenia skórki pomarańczowej dodałem ze 2 cm imbiru i trochę chili a do zmiksowanych owoców przed gotowaniem łyżeczkę cynamonu i parę goździków.
Wyszedł ekstra. Akurat na zimową aurę.
Wskazówka z książki "Lekka kuchnia": Cukier można zastąpić 25 g słodziku w płynie. Marmoladzie nadamy bożonarodzeniowy charakter dodając 1/2 łyżeczki cynamonu.
cudowne słodkie orzeźwienie - ja dodałam odrobine świeżo startego imbiru - niebo w gębie