![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/74kjm5m4-44010-930741-cfcd2-ll0bqy1e/1127ff5f-7aa6-49ef-92c8-dedadc227b39/main/krem-czekoladowo-orzechowy.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/74kjm5m4-44010-930741-cfcd2-ll0bqy1e/8c2f6f4c-1d80-4e14-8f59-c4bd2bc1ab34/main/krem-czekoladowo-orzechowy.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/74kjm5m4-44010-930741-cfcd2-ll0bqy1e/7ba1fa1e-b839-4899-a1cb-da3155f5fc05/main/krem-czekoladowo-orzechowy.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/74kjm5m4-44010-930741-cfcd2-ll0bqy1e/bf6ea4d2-ffef-4fc9-9a59-5a44bf9ceb90/main/krem-czekoladowo-orzechowy.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/74kjm5m4-44010-930741-cfcd2-ll0bqy1e/bafe0902-8632-42c5-8ca7-d6eca61930ca/main/krem-czekoladowo-orzechowy.jpg)
Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 11/29/11
Składniki
- 90 g cukru
- 130 g orzechów laskowych
- 60 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, miękkiego
- 100 g mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
- Dodać orzechy, rozdrobnić 20s/obr.9.
- Dodać gorzką czekoladę, rozdrobnić 20 s/obr. 9. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
- Dodać masło i mleko, roztopić 3min/50ºC/obr 2, wymieszać 5s/obr.9. Przełożyć do czystego, szczelnie zamykanego słoika. Przed podaniem włożyć na około 2 godziny do lodówki.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam dziś, dałam mieszankę orzechów, laskowe, nerkowca i migdały. Czekolady pół na pół mlecznej i gorzkiej. W smaku wyszedł super, chodź czuć drobinki orzechów, nie jest aż tak gładki
użyłam orzechów włoskich, mlecznej czekolady i nie dodałam cukru. Świetne
Czy orzechy trzeba wcześniej uprażyć i obrać skórkę?
Robiłam i mogę polecić...orzechów dodałam 100g bo akurat taką paczkę miałam...pychotka!!!
Bardzo smaczny![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Przepyszna!! Nawet z mlecznej czekolady![tmrc_emoticons.;-) tmrc_emoticons.;-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Przepyszne. A dzieci go uwielbiają.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Mieszam krem ze serkiem mascarpone i wychodzi fantastyczna masa do ciasta. Polecam!
Idealne do świeżych bułeczek z Thermomixa... mmmm![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Are you sure to delete this comment ?