Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 90 g cukru
- 130 g orzechów laskowych
- 60 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g masła, miękkiego
- 100 g mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
- Dodać orzechy, rozdrobnić 20s/obr.9.
- Dodać gorzką czekoladę, rozdrobnić 20 s/obr. 9. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
- Dodać masło i mleko, roztopić 3min/50ºC/obr 2, wymieszać 5s/obr.9. Przełożyć do czystego, szczelnie zamykanego słoika. Przed podaniem włożyć na około 2 godziny do lodówki.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 10 s/obr 9.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam dziś, dałam mieszankę orzechów, laskowe, nerkowca i migdały. Czekolady pół na pół mlecznej i gorzkiej. W smaku wyszedł super, chodź czuć drobinki orzechów, nie jest aż tak gładki
użyłam orzechów włoskich, mlecznej czekolady i nie dodałam cukru. Świetne
Czy orzechy trzeba wcześniej uprażyć i obrać skórkę?
Robiłam i mogę polecić...orzechów dodałam 100g bo akurat taką paczkę miałam...pychotka!!!
Bardzo smaczny
Przepyszna!! Nawet z mlecznej czekolady
Przepyszne. A dzieci go uwielbiają.
Mieszam krem ze serkiem mascarpone i wychodzi fantastyczna masa do ciasta. Polecam!
Idealne do świeżych bułeczek z Thermomixa... mmmm