![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/9cff8gtp-254db-670948-f60be-da56u4nk/c2357dc9-ebca-4192-9342-4b0e51511128/main/ajwar.jpg)
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 10/24/17
zmieniono dnia: 10/24/17
Składniki
AJWAR
- 8 papryk czerwonych
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili lub łyżeczka płatków ostrej papryki
- 1 łyżeczek słodkiej papryki
- 1 łyżek miodu
- 40 gramów ocet winny
- 25 gramów oliwy z oliwek
- 25 gramów oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzać piec do 200 stopni C.Papryki obrać z gniazd nasiennych.Bakłażana nakłuć widelcem i wyłożyć wraz z obranymi paprykami do pieca na 40 minut .Obrać cebulę i czosnek włożyć do misy rozdrobnić 10 sekund/obr 5.Upieczonego bakłażana wydrążyć i miąsz wraz z papryką obraną ze skórki włożyć do naczynia miksującego.Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 30 min./100°C/obr.2.Na pokrywie umieścić koszyczek zamiast miarki.
Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry aby się zawekowało.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam wg przepisu i rewelacja. Jak przyjdzie sezon na paprykę, zrobię zapasy
Polecam
Are you sure to delete this comment ?