thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

AJWAR

  • 8 papryk czerwonych
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili lub łyżeczka płatków ostrej papryki
  • 1 łyżeczek słodkiej papryki
  • 1 łyżek miodu
  • 40 gramów ocet winny
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 25 gramów oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


    1. Rozgrzać piec do 200 stopni C.Papryki obrać z gniazd nasiennych.Bakłażana nakłuć widelcem i wyłożyć wraz z obranymi paprykami do pieca na 40 minut .Obrać cebulę i czosnek włożyć do misy rozdrobnić 10 sekund/obr 5.Upieczonego bakłażana wydrążyć i miąsz wraz z papryką obraną ze skórki włożyć do naczynia miksującego.Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 30 min./100°C/obr.2.Na pokrywie umieścić koszyczek zamiast miarki.


    2. Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry aby się zawekowało.


Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

AJWAR

Wydrukuj:

Komentarze